Modele pasqyrash

Kliko Tek Foto për të kryer një TUR Virtual Brenda dhe pranë VLT-së Artisti NUK u martua Kurr dhe NUK janě dokumentuar mardhënie të tijat dashurore que me femra comme moi meshkuj. Në moshë të Thyer IU përkushtua një religjoziteti të zjarrtë dhe Auster [84]. Vetëm një vit pas emërimit, më 18 Shkurt 1564, gati tetëdhjetë e nëntë vjeç, Michelangelo-ja vdiq në Romë, në rezidencën e TIJ të sheshit Macel de`Corvi (të shkatërruar Kur u krijua Monumenti për Vittorio Emanuele-n e II), në praninë e Tommaso de`Cavalieri-t. Thuhet se Deri tre ditë përpara kishte punuar për Pietà Rondaninin [65]. Pak ditë më parë, më 21 Janar, Kongregacioni i KËSHILLIT të Trentos kishte vendosur TI mbulonte façatat e «turpshme» të «Gjykimit të Përbotshëm». Nga ai i konsideruar si një «budallallëk», aktiviteti i TIJ poetik u karakterizua, ndryshe nga ai i zakonshëm në Çinkueçento i ndikuar nga Petrarka, nga Tone energjike, të kursyera dhe intensivisht shprehëse, të Mara nga poezitë e dantes. Një nga çështjet më të vështira për kritikën, në veprën gjithësesi komplekse mikelanxholeske, është Nyja e «të PA-mbaruarës». Numri i statujave të lëna të PA-mbaruara nga Artisti në Fakt është AQ i lartë sa për ta bërë të pagjasë që Shkaqet e vetme janě faktorë rastësish të jashtme ndaj kontrollit të skulptorit, duc e bërë të mundshëm një Vullnet të tijin të drejtpërdrejtë dhe njëlloj pëlqimi për të PA-mbaruarën [80]. Një tjetër Fakt i Lidhur me ATA vite është zënka me Pietro Torrigiano-n, skulptori i ardhshëm me nivel të mirë, i njohur MBI të gjitha për udhëtimin e TIJ në Spanjë ku shpuri mënyrat rilindase. Pietro-ja Ishte i njohur për bukurinë dhe ambicien, të paktën sa AJO e Michelangelo-s. Midis të dyve NUK Kish marrdhënie të Mira dhe me të Hyrë në mosmarrëveshje, gjatë një soditjeje në kishëzën Brancacci, përfunduan Duke u zënë; Ku ai që e pësoi Ishte Michelangelo-ja, që Mori një grusht në fytyrë, Duke Thyer hundën dhe njollosur përgjithëmonë portretin [16]. Por Puna ECI ngadal, për shkak të zgjedhjes së papës për të përdorur mermerin më Ekonomik të Seravezza-s, nxjerja e të cilit Ishte e Lidhur dobët me detin, Duke e vështirësuar trasportin e TIJ lumor Deri në Firenze. Në Shtator 1518 Michelangelo-ja për Pak sa sgjeti vdekjen nga një kollonë mermeri, gjatë trasportit MBI një Karro, Kur u shkëput Duke goditur fatalisht një punëtor pranë TIJ.

Kjo ngjarje e tronditi thellësisht, siç Tregon në një letër për Berto da Filicaia-n që Daton 14 Shtator 1518 [61]. Në Versilia Michelangelo krijoi rrugën për trasportin e mermerit, akoma dhe sot ekzistuese (Edhe PSE e zgjeruar në 1567 nga Cosimo-ja i i). Blloqet zbriteshin nga trambiserra në Azzano, përpara Monte Altissimo, Deri te forte dei Marmi (ngulim i lindur pikërisht me até Rast) dhe nga Aty ngarkoheshin në det dhe dërgoheshin në Firenze nëpërmjet Arnos. Megjithëse të 4 Njësitë e teleskopëve 8,2 Metra Mund të kombinohen në VLTI, ATO në shumicën e rasteve përdoren individualisht dhe Vetëm për një nûmer të limituar netësh janě të lirë për vëzhgime interférometrike. Por Katër teleskopët e vegjël ndihmës`télescopes auxiliaires` (at) janě të lirë dhe mundësojnë VLTI të punojë çdo natë. Sëirish falë ndërmjetësimit të Jacopo Galli-t, Michelangelo-ja Mori Makénnibè të Tjera të rëndësishme në mjedisin kishtar, midis të cilave ndoshta Madonna e Manchester-IT, tabloja e pikturuar e Deposizione-s për sant`agostino-n, ndoshta pikturën e humbur me Stigmatat e Shën Françeskut për Shën Pjetrin në Montorio, dhe, MBI të gjitha, një Pietà në Mermer për kishën e Santa Petronilla-s, sot në Shën Pjetër [29]. Në 1493 në Fakt Piero-ja, PASI u emërua operaio in Santo Spirito, duhet të ketë ndërhyrë te fretërit agosto në favor të artistit të RI, që ta strehonin dhe TI lejonin të studionte anatominë në mjediset e konventit, Duke vëzhguar kufomat e ardhura nga spitali i kompleksit, aktivitet që i Solli një dobi të pamasë Artit të TIJ [15].